למה מתגרשים בישראל
מספר מילים 283
גירושין הופכים נפוצים יותר ויותר בישראל, כאשר כמעט אחד מכל שלושה נישואין מסתיים בגירושין. מספר גורמים תורמים לכך שאנשים בישראל עשויים לבחור להתגרש, והבנתם יכולה לעזור לכם להבין טוב יותר את מצב יחסי האישות והמשפחה בישראל.
עבור רבים, הסיבה הדחופה ביותר לגירושין בישראל היא כלכלית. ישראל היא חברה חילונית ברובה, ובעלים ונשים רבים נפגשים בנישואי נוחות. פעמים רבות, זוגות שוקלים את מצבם הכלכלי כאשר הם מחליטים להתחתן ולהישאר יחד. זה יכול לגרום לבעיות כאשר ההכנסה של צד אחד הופכת לנטל גדול מדי עבור הצד השני או כאשר התנאים הכלכליים משתנים.
גם שיקולים דתיים יכולים להוביל לגירושין בישראל. כמדינה יהודית דתית, מנהגי נישואין מסורתיים וערכים דתיים הם דבר שבשגרה. אם אחד מבני הזוג או שניהם מתחילים להתרחק מהאמונה או לא מצליחים לחיות על פי אמונות דתיות, זה יכול להוביל לבעיות בחיי הנישואין. במקרים כאלה, בני זוג עשויים להרגיש שהם אינם מסוגלים ליישב את חילוקי הדעות ביניהם ולכן עשויים להחליט ללכת בדרכיהם הנפרדות.
גם מערכת המשפט בישראל יכולה להאיץ הליכי גירושין. ישראל ידועה בחוקי גירושין ליברליים יחסית, שהופכים את התהליך לפשוט למדי. אמנם זה לא בהכרח גורם מוביל לגירושין, אבל זה בהחלט יכול להיות גורם תורם.
לבסוף, בגידה היא סיבה ידועה לגירושין בישראל. אמון מתפרק די בקלות בנישואין בישראל, ומקובל שכל אחד מהצדדים מחליט שעדיף לסיים את הקשר מאשר לנסות להישאר בו למרות הבגידה.
תהיה הסיבה אשר תהיה, ברור כי גירושין הם מציאות עבור זוגות נשואים רבים בישראל. אמנם לא תמיד עדיפים, אבל לפעמים גירושין הם האפשרות הטובה ביותר, והבנת הגורמים התורמים לכך יכולה לעזור לאנשים בישראל לקבל החלטות מושכלות לגבי נישואיהם.